maandag 17 november 2014

Hoe is het toch in Gyumri?



De afgelopen tijd heeft u regelmatig iets gehoord over de actie “Care4Gyumri”.  Een initiatief van een groep bevlogen dorpsgenoten om de Armeense stad Gyumri te helpen met de basisgezondheidszorg. Er zijn onder andere medische goederen naar toe gebracht, en afgelopen zomer bezochten Armeense artsen Eastermar.

Werkbezoek Gyumri
In september zijn mensen van de stichting Fam2Fam op werkbezoek geweest in Gyumri.
Zij hebben daar de Caritas kliniek bezocht en de manager van de kliniek gesproken.
De apparatuur die in juni daarheen is getransporteerd, is inmiddels vol in bedrijf.
In de kliniek zelf heeft de apparatuur een goede plek gekregen en is veel in gebruik. Een deel van de apparatuur is doorgestuurd naar andere ziekenhuizen in de stad. Daardoor kan Caritas nu makkelijker samenwerken met die ziekenhuizen.

Fam2Fam heeft ook gesproken over de hulp die Caritas, deels met de apparatuur van Care4Gyumri, kan geven aan de kinderen in de regio. Caritas kan en wil hen belangeloos helpen. Als duidelijk is dat een kind meer gespecialiseerde zorg nodig heeft, zorgt Caritas ervoor dat ze bij een ander ziekenhuis komen.

Zorg houdt nooit op…
Een apparaat dat Caritas zelf al had is defect. Of we misschien een nieuwe kunnen regelen. Hoewel we het project Care4Gyumri met elkaar hebben afgerond, houdt de zorg nooit op. Er is inmiddels weer een lijntje gelegd met de technische dienst in het ziekenhuis in Drachten, en wie weet. Als dit lukt, is het gelukkig 'handbagage' en hoeft er geen zeecontainer voor te worden geregeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten